maandag 7 september 2009

Nieuwe start

Het afgelopen jaar heeft mijn leven nogal op z'n kop gestaan: na 10 jaar en 3 kinderen verder hebben we begin dit jaar in goed overleg en in harmonie toch besloten een punt te zetten achter onze relatie. Geloof me, dat was geen makkelijke beslissing! Onze retraite op de toppen van onze geliefde Alpen heeft het niet kunnen voorkomen. De wereld is na het doorhakken van die mega-knoop als een zondevloed over ons heen gedenderd...

Tijdens het likken van de wonden en de watervallen van verdriet kwam daar ineens de liefde van mijn leven voorbij wandelen. En hoewel ik nog zoveel moest verwerken en afronden, sloeg mijn leven helemaal op hol: hij was de ware en ik kon hem echt niet laten lopen! Maar ja, dan heb je ook met een scheidende partij te maken en nog maar niet over het belangrijkste in je leven: de kinderen! Doe ik er goed aan, wat voor impact heeft het op die kleine wezentjes... En nog het minst belangrijke, maar wel iets wat je op zo'n moment enorm in de weg staat: wat vindt de rest van de wereld ervan?

Ik heb mijn hart gevolgd en mijn moederinstict laten spreken: als mama zielsgelukkig is, zal het de kleintjes ook goed doen! En het heeft supergoed uitgepakt! De harmonie met de scheidende partij is er nog steeds en ook hij vond een nieuwe liefde in zijn leven. De kids hebben een nieuw ritme, maar ook weer structuur en rust, want ongemerkt hebben ze toch genoeg van de onrust opgepikt de afgelopen jaren.
Met de laatste partij heb ik afgerekend: ik heb mijn schouders omhoog getrokken en mijn kin in de lucht gestoken. Het draait om mezelf en de kinderen en wat voor ons het beste is. Wat heeft de rest van de wereld daar dan mee te maken? Nou heel kort dus helemaal niets!!!

En zo is er dan eindelijk de rust en stabiliteit voor een echte nieuwe start en ook weer tijd voor mijn blog! Ik kan niet wachten om weer te schrijven, en vandaag begint mijn nieuwe blogleven.

Geen opmerkingen: